Marcus Rehnlund – FMX


Marcus Rehnlund_2

FMX är en variant av motocross där åkaren gör avancerade hopp och trick för att få poäng av domare. Till SpeedArtDesign i Mariestad kommer FMX-åkaren Marcus Rehnlund med sin ramp och sin motorcykel och showar för åskådarna på motorstadion i hamnen

26-åriga Marcus Rehnlund kommer från Ullånger i Västernorrland och började åka motorcykel i tolvårsåldern. Året efter gjorde han sina första hopp i ramp och kände redan då att det var det han ville hålla på med. 2009 – efter fyra års åkning, hade han sin egen ramp och ställe att träna på. Sedan han var liten har han drömt om att hoppa och köra shower inför publik och nu de senaste åren har han kört shower runt om i Sverige på högsta nivå.

På SpeedArtDesign byggs en hoppramp och en mobillandning upp på evenemangets motorstadion. Marcus Rehnlund gör allt från att sväva ovanför hojen utan att hålla i den till att hänga från styret med bara fötterna åtta-nio meter upp i luften. Avståndet mellan ramp och landning är cirka 22 meter.

Instagram: @marcusrehnlund
Facebook: Marcus Rehnlund

Marcus Rehnlund_1 Marcus Rehnlund_3