Vattenskotercross


Vattenskoter_2  emil3  hampus2

Emil Wikström, Hampus Åström och Kalle Gradin kommer till SpeedArtDesign med sina snöskotrar och kör på Vänerns vatten!
– Ska bli riktigt roligt att få komma och visa vad vi håller på med, sprida sporten och framförallt visa vad man kan göra på vatten med en snöskoter, säger Emil Wikström.

Emil Wikström (Wikström Motorsport) är 26 år gammal från Matfors utanför Sundsvall. Han reser runt hela landet på tävlingar med sitt team och i sommar blir det femte säsongen watercross. Emil har varit mer eller mindre framgångsrik sedan starten med ett flertal pallplatser varje år och bland annat en total seger i Sverigecupen sommaren 2017.

Hampus Åström är 22 år och född och uppväxt i Burträsk en liten by i Västerbotten. Numera boende utanför Hudiksvall. Till vardags jobbar han som rörmokare och har en stor kärlek till racing, främst inom grenen watercross. Hampus har kört och tävlat i två säsonger. Planen för kommande säsong är att under vinter 2018/2019 bygga en ny maskin, en Polaris axys PRO RMK.

Kalle Gradin är 36 år, har tävlat sex år i Sverige-eliten och krigar i toppen. Bästa meriterna är en fjärdeplats i SM, en fjärdeplats i EM och andraplats i Sverigecupen två år i rad. Kalle kör en specialbyggd maskin som endast används för att köra på vatten men egentligen är en snöskoter. Motor Suzuki 800 men borrad till 900cc bänkad och justerad till 186 hästar. Teamet består av familjen där frugan skruvar och håller koll på det mesta.

Uppvisningar av Vattenskotercross kommer att vara på söndagen.
emil2   hampus1   Vattenskoteråkare_Kalle