Syfte och mål


Syftet med evenemanget är mötet mellan konst i bred bemärkelse och motorsport. Målet är att bredda det publika intresset för konst genom att koppla intresset för motorsport till måleri, grafik, konsthantverk, foto, litteratur, design och modellbygge. Och i sammanhanget visa på sjöstaden Mariestad och sätta kommunen på evenemangskartan.

Genom den unika kopplingen mellan fart, konst och design finns det mycket för alla att upptäcka och inspireras av för såväl gammal som ung. Allt från flyg, sportvagnar, veteranfordon, båtar, motorcyklar till ett stort antal nationellt erkända konstnärer och designer, till för de yngre med b.la musikteatergruppen Mammut, miniracing, virtuell motorsport och bilstyling.

Mariestads läge vid Vänern ger oss unika möjligheter till ett mycket varierat program på såväl land, vatten som i luften.

Vi vill stärka varumärket Mariestad genom att visa en positiv bild av sjöstaden och sätta kommunen på den stora evenemangskartan. Gynna lokala näringsidkare, föreningar och förmågor.