Vadsbo museum


Under SpeedArtDesign håller Vadsbo museum extra öppet.
Se utställningen ”Sista skiftet – om arbete och vardag på Electrolux” och ta chansen och gå en guidad tur på residenset.

Museet ligger på den vackra residensön Marieholm i Tidans utlopp i Vänern. Här visas ett axplock av bygdens historia från forntiden fram till idag. Stort fokus ligger på stadens industrier och de hantverkare som format staden, däribland AB Tidan Unica med den kända Unicaboxen. Du kan även se Klippås gamla frisörsalong från 50-talet.

På ön kan du promenera runt i en vacker miljö med gamla byggnader och prunkande rabatter. Det före detta landshövdingsresidenset Marieholm består av huvudbyggnaden och sex flygelbyggnader. Museet är inrymt i fyra av dessa flyglar, varav två är publika.

Museet har öppet lördag och söndag 11:00 – 16:00. Fri entré
Guidad tur på Residenset: söndag 8/9 13:00.
Pris: 100 kronor, OBS! Begränsat antal platser.
Boka biljett på 0501-75 58 30 eller museum@mariestad.se