George Beverloo


George Beverloo var sportjournalist, tecknare, författare och kolumnist. Efter utbildning vid Tekniska skolan, började han sin tecknarbana med sporteckningar i Stockholmstidningen, Aftonbladet, Svenska dagbladet och tidningen Motor. Även Datasaab och tidningen Allers var hans uppdragsgivare med skämtteckningar.

Verkligheten var underlag men den kryddades med hans egen fantasi, humor och förmåga att träffa mitt i prick. Beverloo blev tecknaren som både roade och med vetenskaplig exakthet kunde åskådliggöra invecklade sammanhang.

Han älskade bilar och i tidningen Motor kunde han på sitt humoristiska och idag provocerande sätt rita dollargrin med undersköna damer.
Beverloo var kunnig inom vetenskapliga områden, framför allt medicin, flygvetenskap och rymdforskning, vilket resulterade i en mängd pedagogiska teckningar. Han anlitades som illustratör i flera TV-program bland annat om utvecklingen av stridsflygplanet Viggen.
Beverloo avled 1982 men många minns fortfarande hans skämtteckningar, skämtserier, hans positiva livssyn och hans vetenskapliga kunnande.

Plats: Rotundan, Karlsholme