Björn Gunnarsson – Föreläsare


Björn Gunnarsson

Racerföraren Björn Gunnarsson jobbar till vardags som MC-polis i Göteborgsområdet men har sedan slutet av 1990-talet dessutom tävlat med elitlicens i nationell och internationell roadracing. Det senaste decenniet har Björn fokuserat på landsvägsracing, officiellt benämnt Real Road Racing, och då speciellt den kanske främsta utmaningen inom all motorsport nämligen TT-loppen på ön Isle of Man. ”BG” har till dags dato kvalat in i 15 TT-lopp med en niondeplacering som bästa resultat och är sedan sommaren 2018 också tillika innehavare av det nordiska absoluta varvrekordet i tävlingarnas 112-åriga historia med 198,7 km/h i snittfart runt den 6 mil långa och fruktade banan kantad av stenmurar, hus och raviner.

Björn gästar SpeedArtDesign för att föreläsa om de äventyr och vedermödor det medför att tävla på Isle of Man och hur det känns att köra i över 300 km/h på avspärrade allmänna vägar endast några decimeter från trottoarkanter och träd. Björns målsättning är att i samband med föreläsningen också ska kunna visa spektakulära ombord-filmer som togs genom hans kåpglas när han tävlade senast med sin 200 hk starka BMW runt Isle of Man.

Fotograf: Dan Stenberg