Drifting


Skönheten i sladden avgör

Drifting är att åka snyggt på sladd. Farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. Istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan, och hur brett bilen sladdar. Publikens ovationer vägs också in i bedömningen.

Ursprungsland för drifting är Japan, där man tävlar i en rad olika klasser. Där kan det vara en, två eller så många som sex bilar samtidigt på banan. Här hemma kördes de första tävlingarna 2005, och banorna kan vara allt från några kurvor, till en hel racingbana. Underlaget är alltid asfalt och bilen ska vara försedd med vanliga radialdäck.

Det ultimata fordonet har drivningen bak och en turbomatad motor där fram. Med god viktfördelning är den lätt att sladda genom hela banan.

SpeedArtDesign kommer denna konståkningens motorsport att visas på motorarenan både lördag och söndag.