Anders Forslund – föreläsare


 

Anders Forslund grundade Heart Aerospace i februari 2018 med målet att utveckla ett svensktillverkat regionalt elflyg. Heart Aerospace utvecklar ett 19-sätes elektriskt regionalflygplan med en räckvidd på 400 km som ska vara certifierad för passagerartransport 2025. På SpeedArtDesign kan du höra Anders spännande föreläsning på Mariestads teater.

Anders är även initiativtagare till Elise – Elektrisk lufttransport i Sverige, ett nationellt projekt för utvecklandet av elektriskt flyg i Sverige. Målet med Elise är att skapa en svensk elflygsindustri, understödd av forskning, för att utveckla elektriska flygplan anpassade för svenska behov.

Född och uppvuxen i Göteborg, nära Säve flygplats, väcktes hans intresse för flyg tidigt i barndomen. För tillfället bor han i Silicon Valley med sin fästmö, men flyttar hem till Göteborg i början av maj 2019.

Anders har doktorerat i produktutveckling från Chalmers Universitet. Samtidigt som Anders doktorerade var han deltidsanställd på GKN Aerospace, där han arbetade med det EU-finansierade projekten CRESCENDO och TOICA. Under denna period blev Anders specialist på att automatisera designprocesser genom att bygga multidisciplinära verktyg för aerodynamik och strukturell optimering. Han var gästforskare på MIT – Massachusetts Institute of Technology mellan 2013-2014, då han fick ett stipendium från Sverige-Amerika stiftelsen.

Anders föreläser på Mariestads teater på lördagen 7 september kl. 10.30.

Läs mer: heartaerospace.com

 

Foto: Anna Lena Lundqvist