Legend cars


Legend cars_4

Legend car är en bil med siluetten av en 30-talsbil i storleken 5/8-del av en ”normalbil”. Ofta en Ford eller en Cheva. Bilen har en MC motor på 1200 cc eller 1250 cc och ett rörramschassie. De tillverkas nya i USA där sporten är jättestor.

Du måste vara minst 15 år men behöver alltså inte ha körkort för att vara tävlingsförare. Det är inte bara proffs som kör serien. Den är uppdelad i två grupper för att passa alla. Pro – för dem som kör snabbast och Masters- för de som vill tävla men är nya eller som bara tycker det är kul med legends.  Som en klass inom motorsport är legends billig. Bilarna är hysteriskt roliga att köra, och man får verkligen valuta på för pengarna.

SpeedArtDesign kan du se dessa coola bilar på nära håll och in action på uppvisningarna på söndagen.

Legend cars_2    Legend cars_3   Legend cars_1