TEAM 50 – flyguppvisning


IMG_5720_foto-Tim Jansson
Foto: Tim Jansson

SpeedArtDesign har flyguppvisning blivit en tradition och till årets evenemang har vi äran att presentera en spektakulär show med TEAM 50.

TEAM 50 är en svensk civil flyguppvisningsgrupp som grundades 2012. Gruppen som flyger med SAAB Safir, kommer till SpeedArtDesign med en fyra plan. Tre av flygplanen är målade i skolflygplanens gula färg medan ett har Flygvapnets senare färgsättning.

Showen startar med flygplanen i fyrgrupp, alla flygplanen utrustade med rökgeneratorer. Efter split upp gör ett av flygplanen en solouppvisning, inklusive spinn och wing overs.
Flygplansmodellen användes av det svenska flygvapnet som skol-, tränings-, transport- och spaningsplan mellan 1946 – 1993. Under kalla kriget växte det Svenska Flygvapnet och behovet av fler piloter ställde helt nya krav på ett nytt skolflygplan.

Klockan 12.00 på lördagen kommer denna spektakulära flygshow att äga rum.