Anders Carlsson – Audi S1


Audi_Anders Carlsson_S1

Anders Carlsson är en stor motorentusiast, bilbyggare och tävlingsförare med MC och bil sedan 1976.
Från 1987 till 1995 byggde och tävlade Anders med olika Audi quattrobilar som resulterade i 10 SM-, NM- och EM-medaljer i rallycross och backtävlingar. 1989 blev han totalsegrare av svenska rallycross- och backcupen. På Race of Champions har han varit  varit koordinator/mekaniker för Audi S1 E2-bilar fem gånger,  i samarbete med Ulf Larsson och Michèle Mouton.

Med sin nuvarande Audi S1:a har Anders kört uppvisning på olika event i bl.a. Österrike, Danmark och Sverige.
S1:an är snabbaste rallybil i tidningen Bilsports Superstage i Emmaboda med Anders som förare. 2010 fick Anders 1:a pris för finaste tävlingsbil och blev 2012 utvald till utställning på Elmia när tidningen Bilsport firade 50-årsjubileum.

Fakta: Audi S1 E2 Rally 1985, ca 600 hk och 740 Nm i eventutförande.

Denna fantastiska rallybil finns att beskåda vid motorarenan under lördagen. Anders kommer även att köra bilen på motoruppvisningarna.

https://www.facebook.com/ace.competition/