Lars Larsson – konst


Lars Larsson är grafiker, skulptör och målare från Mariestad. I måleriet arbetar Lars med färgen som uttryck i abstrakta och även föreställande motiv. Just nu är det mayaindianerna och deras värld som han avbildar i måleri och grafik.
Lars har medverkat i lång rad separatutställningar, jurybedömda utställningar och samlingsutställningar. Han finns representerad i flera kommuner i länet och även i regionens lokaler. Medlem i Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad och Nordiska Akvarellsällskapet.

Måleri är att hitta en öppen upplevelse som utgår från en känsla. Det blir färgskiftningar med mycket vitt som lyfter fram motivet. Det abstrakta utgår från en inre känsla och är svårare att få fram.
Grafiken är mer dekorativ och föreställande, mest linjeetsning. Grafik är ett bra komplement till måleriet.

Plats: Galleri Baggen