Tatuering


Ordet tatuering kommer från polynesiska. Denna teknik kallades Tattoe, som senare blev tatuering eller Tattoo. Från början tog man djurben och spetsade dessa till vassa kamliknande nålar som doppades i bläck och sedan slog in i huden med en liten benhammare.

Efter att de tidiga europeiska kulturerna övergått till kristendom var det i västvärlden nästan uteslutande sjömän och kriminella som bar tatueringar, fram till dess att det åter blev ett mode på 1980-talet. Idag är det väldigt vanligt med tatueringar och många tatuerar in högst personliga saker.

På SpeedArtDesign visar tatuerarna Lobelia Barker och Victor Vieitez upp den ädla konsten och kommer även tatuera live.

Plats: Café Holmen, Karlsholme

 

Lobelia Barker

www.instagram.com/lobeliabarker
www.facebook.com/pages/The-art-of-Lobelia-Barker/135236023752

Victor Vieitez

Victor Vieitez, lokal tatuerare från VieitezArt gästar för andra gången SpeedArtDesign. Han ska tatuera och finns tillgänglig för tidsbokning, köp av presentkort, eventuellt någon drop-in eller för att svara på frågor och funderingar. Nytt för den här gången är att han lottar ut ett presentkort på 3500 kr, så missa inte att titta förbi om ni vill ha chansen att vinna!

Instagram: VieitezArt
Facebook: VieitezArt